Voor wie?

Bootcamp Trainers | Crossfit Trainers | Personal Trainers

Waarvoor?

Lessenplanner | Rittenkaartsysteem | Factureren via SEPA incasso | En meer

Binnen 24 uur online zonder opstartkosten!

Bestel hier »

Slaagt jouw site voor de zoekmachine test? 4 zaken die je op orde moet hebben in 2018



Zoekmachines als Google en Bing worden steeds strenger als het gaat om het beoordelen van websites.

Het is voor de zoekmachines belangrijk dat de bezoeker gepresenteerd krijg waarnaar gezocht wordt en dat je website veilig is.

Iedere dag komen er nieuwe sites bij in Google. Hoe zorg je ervoor dat de webpagina van jouw fitness bedrijf of PT/Yoga Studio niet ondergesneeuwd wordt tussen alle anderen?

Er zijn tal van tips die we je kunnen geven die ertoe bij zullen dragen dat je beter scoort in de zoekmachines. Als ledenadministratie software bedrijf hebben we hier tenslotte zelf dagelijks mee te maken.

Alles wat negatieve gevolgen kan hebben voor je zoekmachine ranking kun je eigenlijk heel makkelijk uitsluiten, je moet het alleen even doen. Heb je onderstaande punten niet op orde? Dan ga je dit in 2018 merken aan je bezoekersaantallen, de zoekmachines zullen je lager ranken.

Waar moet je website echt minimaal aan voldoen in 2018? Hieronder de belangrijkste punten.


1) Is jouw website veilig? Heb jij een SSL certificaat geinstalleerd? 
Hoe herken je dit? Voor de domeinnaam van jouw website moet https:// (de s staat voor secure) staan en in de URL balk van je browser hoor je een groen slotje te zien.

Heb je geen SSL certificaat geinstalleerd staan op je website? Regel dit dan, het liefst vandaag nog. Heb je zelf geen technische kennis? Vraag je websitebouwer om hulp. Kijkt hij je met vragende ogen aan? Heel snel iemand anders zoeken!

Waarom is het zo belangrijk om dit te doen? Niet alleen Google vind het belangrijk, ook voor jou bezoeker/klant is het belangrijk dat alle gegevens over een beveiligde verbinding worden verstuurd.
Google rankt sites die niet voldoen aan de standaard lager dan sites die dit wel doen, in veel gevallen wordt je tegenwoordig zelfs nog amper gevonden.

Wil je zeker weten dat jouw SSL cerficitaat correct is geinstalleerd? Hier kun je het checken https://www.sslshopper.com/ssl-checker.html
 

2) Trage websites worden nauwelijks gevonden.
Niet alleen voor je bezoeker een verschikkelijke ervaring (hij zal wegklikken), ook Google heeft een hekel aan trage sites.

Wil je testen hoe goed je website presteert? Er zijn verschillende speedtests beschikbaar. Deze geven je feedback en verbeterpunten om de snelheid van je website te optimaliseren.

Via bijvoorbeeld https://tools.pingdom.com kun je jouw website testen, het zal nooit perfect zijn en dat hoeft ook niet maar zorg er in ieder geval voor de je site er geen 3 seconde of langer over moet doen. Hoe sneller hoe beter in ieder geval!

Wat kun je doen om je website sneller te maken? Enkele tips... 

  • Gebruik geen grote plaatjes als dit niet nodig is.
  • Maak CSS en Javascript bestanden zo klein mogelijk door het gebruik van een minimizer tool, deze comprimeert de bestanden om ze snel in te kunnen laden.
  • Gebruik zo min mogelijk externe bronnen zoals scripts van derden die traag laden. Laad de externe bron traag? Dan jouw website dus ook automatisch.
     

3) Is jouw website mobile friendly?
Gemiddeld 52% van al je bezoekers komt via een smartphone of tablet, dit aantal zal alleen nog maar verder stijgen.
Niet alleen is het een hele slechte ervaring voor je bezoeker als hij moet inzoomen op zijn mobiel om je website te kunnen bekijken, ook Google denkt er zo over en zal je onderaan ergens plaatsen in de zoekresultaten.

Wil je weten of jouw website mobile friendly is? Doe de test via onderstaande link:
https://search.google.com/test/mobile-friendly
 

4) Zorg voor relevante content
Dat klink bijna logisch, maar kijk eens kritisch naar jouw website. De teksten die er staan, voegen die waarde toe?
Staan de juiste zoekwoorden in je teksten zonder dat het spammerig overkomt? 

Belangrijk is dat je de woorden in je teksten opneemt waarop je gevonden wilt worden en dat deze in de juiste verhouding zijn, dit heet ook wel keyword density.

Wil je jouw teksten checken op keyword density? Via onderstaande link kun je de check doen.
https://adresults.nl/tools/keyword-density-checker/

In een later blog duiken we wellicht nog wat dieper in de materie, als je bovenstaande zaken op orde hebt dan is er al een hele goede basis.

Reacties

06-03-2021 03:22

Plaats jouw reactie!

Vul hieronder je reactie in

Abonneer op onze blog!

Vul hieronder je gegevens in

Personal trainers

Contactgegevens

Jaap Bijzerweg 19
3446 CR Woerden
KVK 68203616
BTW NL857342824B01
© Personal Trainer App is powered by Pay n Plan  |  Algemene voorwaarden